Skvělý způsob jak využít uzené krůtí maso.Tuto polévku plnou chutí a vůni si jistě zamilujete.
Ingredience
- 3 šálky uzeného krůtího masa (lze nahradit kuřecím)
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- ½ šálku celeru
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce rýže
- 1.5 litru vývaru
- 1 lžička tymiánu
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
- Mezitím si nakrájíme krůtí maso na kostičky.
- Rýži propláchneme a přidáme k zelenině. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř.
- Vaříme asi 10 minut a přidáme krůtí maso.
- Vaříme dalších asi 10 minut dokud nebude rýže uvařená do měkka.