Milujete hovězí maso, ale už vám docházejí nápady na jeho přípravu?
Inspirujte se našimi úžasnými recepty na hovězí roštěnou 5x jinak.
Máte raději steaky na grilu, thajské omáčky nebo stroganoff?
To vše a mnohem více najdete v našem článku!
Naše recepty
Pokud jste milovníci thajské kuchyně, nezapomeňte vyzkoušet naše 4 lahodné recepty na národní jídlo Pad Thai!
Tipy na marinády
Kromě běžného potření olejem se roštěnky často předem nakládají do marinády, ve které maso nejen zkřehne, ale také získá lepší chuť. Hovězí maso se dobře snáší s kořením a kořenícími přípravky, takže je jen na nás, jakou marinádu si připravíme. Může to být například:
olejová marináda: Základem marinády je dobrý stolní olej, který dochucujeme kořením, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a různými kořenícími přípravky.
vinná marináda: Základ tvoří červené, případně bílé víno. I tuto vinnou marinádu dochucujeme různým kořením nebo vhodnými bylinkami.
hořčicová marináda: Na základ můžeme použít jak obyčejnou plnotučnou hořčici, tak pikantnější hořčici kremžskou a obě tyto hořčice můžeme ještě přichutit ostrou dijonskou hořčicí. Do hořčice můžeme přidat i trochu kečupu, sójové omáčky a koření.
kečupová marináda: Na základ marinády dáváme jemný i ostrý kečup, který doplníme podle chuti libovolným kořením či prolisovaným nebo utřeným česnekem.
medová marináda: Marinádu, kde je základem med v tekutém stavu, většinou ještě trochu ředíme vínem, pivem nebo citronovou šťávou. Koření do marinády vybíráme podle chuti, často přidáváme prolisovaný česnek.
ovocná marináda: Jedná se o méně obvyklé, ale velmi chutné marinády, kde na základ použijeme chuťově ostřejší ovocné džemy, povidla nebo ovocný džus. I tyto suroviny z ovoce doplňujeme kořením.
A jak máte nejraději hovězí roštěnou vy? Napište nám do komentářů!