Sladké knedlíky se sirupem

Sladké knedlíky se sirupem
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Sladká hlavní jídla jsou mnohdy ideální volbou pro lehkou večeři, svačinu, ale i malý oběd. Zasytí, ukojí naši potřebu dát si něco s cukrem, a ještě jsou rychle připravená.

Ingredience:

Knedlíčky:

  • 1 1/4 hrnku mouky s přídavkem kypřícího prášku (samokypřící mouka)
  • 30 g nakrájeného másla
  • 1/3 hrnku mléka
  • 1/3 hrnku zlatého sirupu

Omáčka:

  • 30 g másla
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 1/2 hrnku zlatého sirupu
  • 1 1/2 hrnku vody

Postup:

  • Mouku prosejeme do misky, přidáme máslo a zpracováváme, dokud se obě suroviny nepromísí.
  • Přilijeme mléko, zlatý sirup a vypracujeme hladkou hmotu, ze které vytvarujeme stejně velké kuličky/knedlíčky.
  • V hrnci zahřejeme všechny přísady na omáčku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  • Poté snížíme teplotu a do vroucí omáčky vhodíme připravené knedlíčky.
  • Zakryjeme poklicí a necháme vařit zhruba 25 minut.
  • Knedlíky by měly být během vaření nafouklé a zlatavé.
  • Servírujeme ještě teplé, ideálně ozdobené našlehanou smetanou a zmrzlinou.
Božské knedlíčky jako zimní jídlo.
Zdroj: https://www.bestrecipes.com.au

Tip: Pokud chceme mrkev trochu oživit, přidáme ještě mandle, rozinky, pekanové ořechy a sušené ovoce podle chuti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.