Pečený pudinkový dezert

Pečený pudinkový dezert

Připravovat jakékoliv sladké jídlo v chytrém tlakovém hrnci? No proč ne, když to jde, je to jednoduché a výsledný pokrm chuťově bezkonkurenční.

Má bohatou chuť, je krémový, křupavý na povrchu a měkký uvnitř. No a s pudinkem to nemá chybu.

Ingredience:

  • 1/4 hrnku tmavého rumu
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 8 briošek nebo 1 bochník sladkého chleba
  • 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 polévková lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 1/8 lžičky soli
  • 1 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžíce vanilkového pudinku
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Omáčka:

  • 1/4 hrnku neslaného másla
  • 1/4 hrnku hnědého cukru
  • 1/3 hrnku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce tmavého rumu
  • 1 – 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Do malé misky dáme rozinky, zalijeme rumem a necháme 15 minut máčet. Briošky nakrájíme na stejně velké kostky asi 1 x 2 cm a dáme do velké misky.
  • Přidáme pekanové ořechy a zamícháme. V jiné misce našleháme vejce s cukrem do pěny.
  • K vaječné směsi přihodíme vanilku, skořici, muškátový oříšek, pomerančovou kůru, pudink, sůl a mléko. Důkladně šleháme, až se vše spojí.
  • Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo a naposledy zamícháme.
  • Takto připravenou směsí přelijeme nakrájené briošky a promícháme, aby se všechny kostky namočily rovnoměrně.
  • Necháme 1 hodinu odpočinout a poté přimícháme rozinky s rumem.
  • Dáme do formy, kterou si ještě předtím vymažeme máslem. Hodně zmáčkneme, aby chleba co nejvíce pohltil pudinkovou směs.
  • Zakryjeme fólií a připravíme si chytrý hrnec, do kterého nejdříve nalijeme 1 1/2 hrnku čisté vody.
  • Formu opatrně položíme na vnitřní podstavec hrnce a pečlivě uzavřeme hrnec.
  • Nastavíme na 30 minut a poté následuje ještě 15 dalších minut během uvolňování páry.
  • Po uplynutí této doby otevřeme víko a velmi opatrně vyjmeme formu z hrnce.
  • V malém hrnci rozehřejeme máslo s hnědým cukrem až dokud se nerozpustí.
  • Přilijeme smetanu, rum, vanilkový extrakt a šleháme. Na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme zhruba 8 minut. Nesmíme zapomenout míchat.
  • Chléb s pudinkem vyklopíme, nakrájíme a servírujeme přelitý omáčkou.
Chlebová pochoutka s rumovou omáčkou.
Zdroj: https://ministryofcurry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.