Moučník z jablek a rebarbory

Moučník z jablek a rebarbory

Milujete vůni koření, chuť ovoce a snažíte se aspoň občas udělat něco pro své zdraví? Pak je toto sladké jídlo určeno právě pro vás. Příprava je jednoduchá a výsledek podráždí vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 3/4 hrnku ovesných otrub
  • 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1/3 hrnku celozrnné mouky
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 6 polévkových lžic neslaného másla nakrájeného na kousky
  • 4 větší jablka (oloupaná a nakrájená na kostky)
  • 350 g rebarbory nakrájené na kousky
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy z chemicky neošetřeného citronu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • V misce smícháme ovesné otruby, oba druhy mouky, třtinový cukr, skořici a sůl. Přidáme máslo a prsty zapracujeme do suché směsi tak, aby se utvořila drobenka. Hotovou směs dáme do lednice zhruba na 10 minut.
  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a formu na zapékání vymažeme máslem.
  • Do jiné misky vhodíme nakrájená jablka i rebarboru, krystalový cukr, citronovou šťávu i vanilku a promícháme.
  • Ovoce nasypeme do zapékací misky, pokryjeme drobenkou, kterou ještě prsty rozdrobíme.
  • Misku položíme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme asi 35 – 50 minut, aby byla jablka krásně jemná a povrch zlatohnědý.
  • Hotové můžeme ihned servírovat. Kdo chce, může ještě ozdobit kopečkem vanilkové zmrzliny či šlehačkou.
Jablečno-rebarborový dezert s ovesnými vločkami.
Zdroj: https://www.bonappetit.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.