Broskve s vanilkou

Broskve s vanilkou

Existuje lepší a zajímavější kombinace pro jakékoliv sladké jídlo, než je šťavnaté ovoce, šumivé víno, šlehačka a mascarpone? Je to ideální dezert pro letní měsíce, který osvěží, pohladí chuťové pohárky a ještě oslní každou návštěvu.

Ingredience:

  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 200 ml vody
  • 100 g třtinového cukru
  • 8 listů čerstvé bazalky
  • 4 velké broskve (půlené a odpeckované)
  • 200 ml šumivého vína

Vanilkový krém:

  • 1 vanilkový lusk (pouze semena)
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání

Postup:

  • Vanilkové cukry, třtinový cukr a vodu dáme do hrnce a na středním ohni přivedeme k varu.
  • Snížíme teplotu, vhodíme bazalku a opatrně vložíme půlky broskví. Necháme povařit cca 2 – 3 minuty.
  • Poté vypneme, zakryjeme víkem a necháme broskve vychladnout v sirupu.
  • Jakmile jsou broskve i sirup chladné, přilijeme šumivé víno, jemně promícháme a necháme 10 minut odpočívat pod pokličkou.
  • Mezitím, než se víno vsákne do broskví si připravíme omáčku.
  • Do misky dáme semena z vanilkového lusku, mascarpone, smetanu a šleháme dohromady.
  • Nachystáme si 4 misky, dáme do každé vždy 2 půlky broskve, trochu sirupu a ozdobíme vanilkovou omáčkou.
  • Můžeme ještě přidat listy čerstvé bazalky, případně rozpůlený lusk, ale není to nutné.
Pošírované broskve na šumivém víně s bazalkou a vanilkou.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.