Polévka s kedlubnou a květákem

Polévka s kedlubnou a květákem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Kedlubna a květák patří mezi košťálovou zeleninu. Zkombinujte je v jedinečné polévce, která nejen skvěle chutná, ale zároveň vás skvěle zasytí i zahřeje.

Ingredience:

  • 2-3 kedlubny
  • 1 střední květák
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4-6 šálků zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka z plechovky
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu 
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky na posypání

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Vařte až cibule změkne.
  3. Následně přidejte do hrnce na kostičky nakrájenou oloupanou kedlubnu, květákové růžičky a tymián.
  4. Povařte přibližně po dobu 5 minut.
  5. Přilijte do hrnce zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  6. Duste přibližně dalších 25 minut, dokud nebude zelenina zcela měkká.
  7. Poté do směsi přilijte kokosové mléko a rozmixujte za pomoci ponorného mixéru dohladka.
  8. Dle chuti přidejte sůl a pepř.

Kedlubnovo-květákovou polévku podávejte posypanou čerstvými bylinkami s opečeným pečivem.

Polévka přiravená z kedlubny a květáku
zdroj: nutrionnaire.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.