Vyzkoušejte neskutečně lahodné spojení pečené kedlubny s parmazánem v této jedinečné polévce.
Ingredience:
- 3 kedlubny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 3 šálky vody
- 1 limetka
- strouhaný parmazán
- sůl, pepř
Postup:
- Kedlubnu omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Kostičky kedlubny položte na plech s pečicím papírem, pokapejte je olivovým olejem a posypejte solí a pepřem.
- Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte přibližně 10-15 minut.
- V mezidobě zahřejte zbývající olivový olej v hrnci a orestujte na něm nakrájenou cibuli, přibližně 5-7 minut.
- Poté přidejte prolisovaný česnek, pečenou kedlubnu, vývar, vodu, bobkový list a sůl.
- Přiveďte k varu a vařte po dobu přibližně 25-30 minut doměkka.
- Vyjměte ze směsi bobkový list.
- Následně pomocí ponorného mixéru či kuchyňského robotu směs rozmixujte dohladka.
- Přidejte do polévky šťávu z limetky a důkladně pomíchejte.
Tato kedlubnová polévka se podává posypaná parmezánem a případně i troškou chilli.