Chystáte-li polévku jako součást jarního menu pro hosty, ozdobte ji květy jedlých květin a semínky. Gurmánský zážitek bude dokonalý.
Ingredience:
- 2 šálky čerstvých mladých kopřiv
- 1 cuketa
- 4 brambory
- 1 stroužek česneku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- slunečnicová semínka
- sůl, pepř
Postup:
- Cuketu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Omyjte kopřivy a odstraňte z nich větší stonky.
- Nakrájené brambory, cuketu, kopřivy a prolisovaný česnek vložte do hrnce a zalijte vývarem.
- Přiveďte směs k varu, přiklopte pokličkou a vařte přibližně 15 minut, než cuketa a brambory změknou.
- Rozmixujte za pomoci ponorného vařiče nebo kuchyňského robota dohladka.
- Dochuťte solí a pepřem.
Hotová kopřivová polévka se posype orestovanými slunečnicovými semínky.