Zeleninová polévka s kopřivami

Zeleninová polévka s kopřivami

Polévka s kopřivami nemusí mít vždy pouze typickou podobu krému. Lze je přidat i do klasického vývaru se zeleninou.

Ingredience:

  • 2 šálky čerstvých mladých kopřiv
  • 6 baby brambor
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 menší celer
  • 3 řapíkaté celery
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 bobkový list
  • jarní cibulka
  • kopr
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olej a následně do něj přidejte nakrájenou zeleninu, tedy cibuli, mrkev, petržel, pórek, celer, řapíkatý celer.
  2. Zeleninu restujte přibližně 5 minut, přidejte prolisovaný česnek a povařte další 2 minuty.
  3. Přilijte do hrnce přibližně dva a půl litru vody a přidejte bobkový list.
  4. Lehce osolte a přiveďte k varu.
  5. Vařte v zakrytém hrnci přibližně 30-35 minut.
  6. Přidejte do hrnce celé baby brambory a vařte ještě přibližně 10 minut, než budou brambory i ostatní zelenina zcela měkké.
  7. Nakonec přidejte pokrájené kopřivy, které jste předtím blanšírovali.
Polévka připravená ze směsi zeleniny a kopřiv
zdroj: houseandgarden.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.