Polévka s kopřivami nemusí mít vždy pouze typickou podobu krému. Lze je přidat i do klasického vývaru se zeleninou.
Ingredience:
- 2 šálky čerstvých mladých kopřiv
- 6 baby brambor
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 menší celer
- 3 řapíkaté celery
- 3 stroužky česneku
- 1 pórek
- 2 PL olivového oleje
- 1 bobkový list
- jarní cibulka
- kopr
- petrželka
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci rozehřejte olej a následně do něj přidejte nakrájenou zeleninu, tedy cibuli, mrkev, petržel, pórek, celer, řapíkatý celer.
- Zeleninu restujte přibližně 5 minut, přidejte prolisovaný česnek a povařte další 2 minuty.
- Přilijte do hrnce přibližně dva a půl litru vody a přidejte bobkový list.
- Lehce osolte a přiveďte k varu.
- Vařte v zakrytém hrnci přibližně 30-35 minut.
- Přidejte do hrnce celé baby brambory a vařte ještě přibližně 10 minut, než budou brambory i ostatní zelenina zcela měkké.
- Nakonec přidejte pokrájené kopřivy, které jste předtím blanšírovali.