Batátová polévka

Batátová polévka
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Konzistenci krému můžete upravovat přidáním či ubráním množství vývaru, záleží na tom, zda dáváte přednost hustší, nebo tekutější variantě.

Ingredience:

  • 800 g batátů
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky vloček červeného pepře
  • 1/4 čajové lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olej, přidejte do něj nakrájenou cibuli a mrkev a restujte, přibližně 6-8 minut, dokud zelenina nezměkne.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, zázvor, červený pepř, papriku a restujte ještě 2-3 minuty.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené batáty a zeleninový vývar.
  4. Přiveďte směs k varu.
  5. Poté teplotu snižte a duste pod pokličkou přibližně 15-20 minut, dokud batáty nebudou měkké.
  6. Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robota rozmixujte směs do podoby krému.

Batátový krém můžete ozdobit pistáciemi, vločkami červeného pepře či jogurtem.

Jemný batátový krém podávaný s bylinkami a i a pistáciemi
zdroj: downshiftology.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.