Máte-li slabost pro pálivá jídla, přidejte do polévky více zázvoru a chilli. Uvidíte, že vás polévka po všech stránkách zahřeje.
Ingredience:
- 700 g batátů
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3-4 šálky zeleninového vývaru
- 1 PL olivového oleje
- chilli
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev, přibližně 6-8 minut.
- Vmíchejte k cibuli a mrkvi prolisovaný česnek, chilli a zázvor, restujte 2-3 minuty.
- Následně přidejte na kostičky nakrájené batáty a přilijte vývar.
- Přiveďte vše k varu a pod pokličkou následně duste přibližně 15-20 minut, až batáty zcela změknou.
- Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robotu rozmixujte do hladkého pyré.
- Dochuťte solí a pepřem.
Batátovou polévku servírujte jako samostatný pokrm, nejlépe k večeři s čerstvým pečivem.