Vyzkoušejte tuhle verzi s hlívou ústřičnou a uvidíte sami že gulášová polévka nemusí být nutně vždy s masem aby chutnala skvěle. Vegetariáni mohou v receptu vynechat slaninu.
Ingredience
- 600 g hlívy ústřičné
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 dl smetany na vaření
- voda
- sůl, pepř
Postup
- Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. Není třeba dávat olej.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, krátce orestujeme a zalijeme vodou.
- Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme solí a pepřem a vaříme asi 30 minut.
- Do hrnce dáme nadrobno nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut.
- Dochutíme česnekem, majoránkou, přilijeme smetanu, dobře promícháme a podáváme.