Slepované vánoční pečivo se škvarky

Slepované vánoční pečivo se škvarky

Toto cukroví bude velkou konkurencí pro klasické linecké. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Ingredience:

  • 250 g mletých škvarků
  • 270 g hladké mouky
  • 260 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 PL rumu
  • marmeláda dle vlastního výběru na slepení
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Škvarky namelte nebo nasekejte na malé kousky.
  2. Na vál nasypejte mouku a uprostřed udělejte malou jamku.
  3. Do jamky dejte cukr, vejce, rum a škvarky a smíchejte.
  4. Vypracujte v těsto a nechte přibližně půl hodiny odpočívat.
  5. Poté těsto rozválejte válečkem a vykrajovátky vykrájejte různé tvary.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 200°C přibližně 15 minut dozlatova.
  7. Vychladlé škvarkové cukroví potřete marmeládou a slepte.
  8. Na závěr posypejte trochou moučkového cukru.
Slepované cukroví s marmeládou a škvarky.
zdroj: dolne-rakousko.info

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.