Škvarkové rohlíčky

Škvarkové rohlíčky

Nevšední slané pečivo, které ale ocení každá návštěva. Vanilkové rohlíčky peče každý, ale ty škvarkové?

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 400 g mletých škvarků
  • 100 ml mléka
  • 100 g smetanového sýra
  • 40 g droždí
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 PL cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 PL soli
  • 80 g nastrouhaného tvrdého sýra na posypání
  • 1 vejce na potření

Postup:

  1. Z mléka, droždí a cukru připravte kvásek.
  2. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, vejce, žloutek, namleté škvarky, smetanový sýr a kvásek.
  3. Důkladně prohněťte, můžete použít též kuchyňský robot, a vypracujte v hladké těsto.
  4. Těsto přikryjte utěrkou a nechte přibližně tři čtvrtě hodiny kynout na teplém místě.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na osm dílů.
  6. Každý díl rozválejte a nožem nařežte na šest stejně velkých trojúhelníků.
  7. Trojúhelníky srolujte do tvaru rohlíčku a položte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Nechte škvarkové cukroví ještě 10 až 15 minut kynout.
  9. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte nastrouhaným sýrem.
  10. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.
Křehké škvarkové rohlíčky.
zdroj: zuzkinemaskrty.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.