Vánoční vanilkovo-mandlové cukroví

Vánoční vanilkovo-mandlové cukroví

Kombinace vanilky a mandlí je velmi oblíbená. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!  

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek másla
  • 1 vejce
  • 3/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • poleva dle vlastního výběru

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160 °C.
  2. Smíchejte mouku a prášek do pečiva, dejte stranou.
  3. V jiné míse smíchejte cukr a máslo
  4. Přidejte k jejich směsi vejce a vanilkový a mandlový extrakt.
  5. Postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud se vše nespojí.
  6. Na pomoučeném povrchu rozválejte těsto na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujte z něj hvězdičky či další požadované tvary.
  7. Mandlové cukroví položte na plech s pečicím papírem.
  8. Celý plech vložte na 5 minut do mrazáku. Tento krok je důležitý, aby si cukroví udrželo svůj tvar.
  9. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
  10. Před zdobením nechte cukroví zcela vychladnout.
Vánoční pečivo z mandlí a vanilky.
zdroj: loveandoliveoil.com

Častěji než mandle se při pečení českého cukroví používají ořechy. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na ořechové cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.