Mandlové linecké cukroví

Mandlové linecké cukroví

Linecké cukroví patří mezi nejoblíbenější. Vyzkoušejte ho letos v mandlové podobě!

Ingredience:

  • 2/3 šálku mandlí
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 1 vejce
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky mleté skořice
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • marmeláda dle vašeho výběru
  • 1 PL moučkového cukru

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Mandle rozložte na plech a za občasného promíchání je opékejte 6 až 8 minut, nechte vychladnout.
  3. V kuchyňském robotu rozmixujte mandle a čtvrt šálku cukru, dokud mandle nebudou jemně namleté.
  4. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici.
  5. Pomocí elektrického mixéru vyšlehejte máslo a zbývající cukr.
  6. Vmíchejte vejce a vanilku.
  7. Snižte rychlost a postupně přidávejte mandlovou směs a poté moučnou směs a míchejte, dokud se vše nespojí.
  8. Těsto rozdělte na polovinu, zabalte do fólie a uložte na tři hodiny do chladničky.
  9. Troubu předehřejte na 160°C.
  10. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte každou část těsta na tloušťku přibližně čtvrt centimetru.
  11. Pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary lineckého cukroví.
  12. Položte na plech s pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby.
  13. Pečte přibližně 10-12 minut dozlatova.
  14. Nechte vychladnout a následně slepte vaší oblíbenou marmeládou a posypejte moučkovým cukrem.
Linecké vánoční cukroví s mandlemi.
zdroj: realsimple.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.