Netradiční varianta oblíbených vánočních perníčků. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutnají!
Ingredience:
- 200 gramů blanšírovaných mandlí
- 2 šálky hladké mouky
- 100 g másla
- 1/4 šálku medu
- 1 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 PL koření na perníčky
Postup:
- Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte dva plechy papírem.
- Namelte mandle.
- Do kuchyňského robotu následně vložte namleté mandle, mouku, prášek do pečiva a koření. Rychlým pulzováním je spojte.
- Máslo nakrájejte na kousky a rovněž vložte do robotu.
- Zpracovávejte, dokud směs nebude připomínat strouhanku.
- Za pomalého chodu mixéru přidejte med a rozšlehané vejce.
- Vzniklé těsto následně válečkem rozválejte a pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte hvězdičky.
- Mandlové cukroví přendejte na plech.
- Pečte přibližně po dobu 15 minut.
- Po vychladnutí můžete ozdobit nejrůznějšími typy polev.