Křehké vánoční pečivo z mandlí

Křehké vánoční pečivo z mandlí

Cukroví z mandlí nemusíte vždy pouze obalovat v cukru, tento recept ho například zdobí čokoládovou polevou.

Ingredience:

  • 1 šálek jemně namletých mandlí
  • 3 šálky hladké mouky
  • 2 šálky másla
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 200 g hořké čokolády
  • posypky

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 150°C.
  2. Máslo a cukr dejte do velké mísy pomocí ručního mixéru a vyšlehejte.
  3. Snižte rychlost a postupně přidávejte mouku a mleté mandle.
  4. Vypracujte v těsto, zabalte do potravinové folie a vložte na 15-20 minut do ledničky.
  5. Pomocí lžíce z těsta vytvarujte sušenky rozmanitých tvarů a položte je na pečicí plechy a pečicím papírem.
  6. Pečte 13-15 minut, dokud mandlové cukroví lehce nezhnědne.
  7. Nechte vychladnout a v mezidobě si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
  8. Cukroví do ní následně z jedné strany pomořte a ozdobte pomocí posypek.
Křehké vánoční pečivo z mandlí s čokoládovou polevou.
zdroj:cupcakesandkalechips.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.