Zapečené penne s mletým masem

Zapečené penne s mletým masem

Inspirujte se tímto klasickým receptem na italské těstoviny s mletým masem. Ideální na nedělní oběd nebo vydatnou večeři.

Ingredience

  • 500g penne
  • 500g mletého masa
  • 2ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 200g tvrdého sýra
  • 1 plechovka rajčat
  • Sůl a mletý pepř
  • Olivový olej

Postup

  • Podle návodu na obalu uvařte těstoviny v osolené vodě.
  • Na oleji orestujte cibuli s prolisovaným česnekem.
  • Poté přidejte mleté maso a opékejte.
  • Přidejte pokrájená rajčata z konzervy i se šťávou.
  • Poté dle chuti osolte, opepřete a ještě chvilku duste.
  • Promíchejte s uvařenými těstovinami, dejte do zapékací mísy nebo malého pekáčku.
  • Pečte při 200°C asi 10 minut.
  • Nakonec posypejte nastrouhaným sýrem a ještě chvíli pečte do roztavení.
  • Hotové zapečené těstoviny podávejte například s nakládanými okurkami nebo jinou zeleninou.
Mleté maso zapékané s těstovinami a strouhaným sýrem.
Zdroj: foodnetwork.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.