Ukážeme si recept na klasickou a tradiční českou dršťkovou polévku jak ji znáte z hospod a restaurací. Skvěle chutná s čerstvým chlebem.
Ingredience
- 0.5kg očištěných drštěk
- 6 šálků vody
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička majoránky
- 3 stroužky česneku
- sůl pepř
- 1 cibule
Postup
- Dršťky uvaříme ve vodě doměkka, zabere nám to asi hodinu. Poté je vyjmeme z vody, nakrájíme na proužky a vrátíme zpět do vody.
- Mezitím si na rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a zaprášíme moukou.
- Jakmile nám mouka s cibulí zhnědnou tak přidáme mletou papriku a promícháme. Pozor, při dlouhém restování papriky bez vody by nám paprika zhořkla.
- Tuto směs dáme do hrnce s vodou a dršťkami a přivedeme k varu.
- Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dle chuti sůl a pepř.Podáváme s chlebem a nebo jiným pečivem. Máte domácí pekárnu? Můžete vyzkoušet naše skvělé recepty na pečivo z domácí pekárny.