Tato polévka má svůj původ v italské Florencii. Zkuste něco nového a ochutnejte tuhle netradiční verzi.
Ingredience
- 900 g očištěných drštěk
- 450g rajčatového pyré
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- ½ sklenice bílého vína
- 100 g parmazánu
- 8 lístků čerstvé bazalky
- 1 šálek vinného octa
- voda
- sůl a pepř
Postup
- Očištěné dršťky nakrájíme na proužky uvaříme ve vodě se solí a octem, délka vaření by měla být asi 15 minut dokud nezměknou.
- Rozpálíme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přidáme prolisovaný česnek.
- Jakmile nám zelenina začne měknout přidáme rajčatové pyré a vařené dršťky.
- Přilijeme víno, vodu, natrhanou čerstvou bazalku a necháme na mírném plameni vařit asi 1-2 hodiny, podle toho jak moc chceme dršťky měkké.
- Podáváme se strouhaným parmazánem.