Klasické vepřové řízky naruby

Klasické vepřové řízky naruby
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

I když většinou se obrácené řízky po osmažení zapékají, není to bezpodmínečně nutné. Dají se připravit rovněž pouze na pánvi.

Ingredience:

  • 400 g vepřových řízků, případně vykostěných kotlet či krkovice
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Plátky vepřového masa naklepejte a následně osolte, opepřete a potřete rovněž prolisovaným česnekem.
  2. Poté maso postupně obalte, nejprve ve strouhance a poté ve vajíčku.
  3. Obalené řízky vložte na rozpálenou pánev s dostatečným množstvím oleje.
  4. Smažte jednotlivé plátky 3-4 minuty z každé strany dozlatova. 
  5. Po vyjmutí z pánve řízky položte na papírové utěrky, které absorbují přebytečný olej.

Obrácené řízky z vepřového masa chutnají skvěle s bramborovou kaší či bramborem a zeleninovou oblohou.

Vepřové řízky obalované ve strouhance a pokryté orestovanou cibulí
zdroj: rosemarieskitchen.website

Tradiční řízky v trojobalu neboli obalené postupně v mouce, vajíčku a strouhance jsou ozdobou každé sváteční tabule. Načerpejte inspiraci z našich smažených řízků v sedmi různých podobách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.