Pokud vám med zkrystalizoval, navraťte mu před pečením jeho tekutou podobu zahřátím ve vodní lázni.
Ingredience:
- 2 šálky mandlové mouky
- 2 PL kokosové mouky
- 1/4 šálku medu
- 1/2 čajové lžičky želatiny
- 1/2 čajové lžičky soli
- 100 g másla
- 1/2 šálku medem slazeného džemu dle vašeho výběru
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Do mísy kuchyňského robotu dejte mandlovou moučku, kokosovou mouku, med, želatinu a sůl. Pulzujte, aby se směs spojila.
- Přidejte máslo a zpracovávejte, dokud se nevytvoří těsto.
- Pomocí lžíce naberte část těsta a poté ji rukama vytvarujte do kuličky.
- Položte ji na plech vyložený pečicím papírem a prstem udělejte do horní části kuličky důlek.
- Postup opakujte i se zbývajícím těstem.
- Do středu každého důlku dejte lžičku džemu.
- Pečte přibližně 10-12 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Máte rádi mandlové cukroví? Vyzkoušejte naše rozmanité vánoční pečivo z mandlové mouky!