Mandlové vánoční cukroví bez cukru

Mandlové vánoční cukroví bez cukru
Příprava: 40 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Pokud vám med zkrystalizoval, navraťte mu před pečením jeho tekutou podobu zahřátím ve vodní lázni.

Ingredience:

  • 2 šálky mandlové mouky
  • 2 PL kokosové mouky
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 čajové lžičky želatiny
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 100 g másla
  • 1/2 šálku medem slazeného džemu dle vašeho výběru

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Do mísy kuchyňského robotu dejte mandlovou moučku, kokosovou mouku, med, želatinu a sůl. Pulzujte, aby se směs spojila.
  3. Přidejte máslo a zpracovávejte, dokud se nevytvoří těsto.
  4. Pomocí lžíce naberte část těsta a poté ji rukama vytvarujte do kuličky.
  5. Položte ji na plech vyložený pečicím papírem a prstem udělejte do horní části kuličky důlek.
  6. Postup opakujte i se zbývajícím těstem.
  7. Do středu každého důlku dejte lžičku džemu.
  8. Pečte přibližně 10-12 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Mandlové vánoční pečivo s džemem připravované bez cukru
zdroj: deliciouslyorganic.net

Máte rádi mandlové cukroví? Vyzkoušejte naše rozmanité vánoční pečivo z mandlové mouky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.