Italské risotto ai funghi

Italské risotto ai funghi
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Tento recept na italské houbové rizoto oceníte jistě vždy, ale nejvíce na přelomu léta s podzimem, kdy můžete použít jakékoliv lesní houby, které si sami nasbíráte.

Ingredience

  • 500g rýže arborio
  • 250g čerstvých hříbků nebo žampionů
  • 1 cibule
  • 100ml bílého suchého vína
  • 1 litr vývaru (masový, zeleninový nebo bujón)
  • 100g strouhaného parmezánu
  • máslo nebo olivový olej

Postup

  • Čerstvé houby očistěte, nakrájejte na proužky nebo na kostičky. Sušené houby namočte na 20 minut do vlažné vody, sceďte, vymačkejte z nich vodu a nahrubo nasekejte.
  • Na pánvi poduste cibuli na másle nebo na olivovém oleji. Zvyšte teplotu a přidejte houby, které nechejte několik minut restovat, aby pustili chuť a změkly.
  • Přidejte rýži a nechte ji nasáknout tekutinami z cibule a hub. Poté, co rýže změní barvu na křídově bílou, přidejte bílé víno a přiveďte k varu.
  • Poté přilijte vývar po jedné naběračce, přičemž přiveďte každou naběračku vývaru k bodu varu a poté přidávejte další. Vařte cca 20 minut.
  • Poté, co je rýže hotová, odstavte ji a přisypte nastrouhaný sýr. Případně, pokud máte rádi bohatě krémové rizoto, přidejte další kousek másla a promíchejte.
  • Ihned podávejte.
Rýže s houbami na způsob italského rizota.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Vyzkoušejte také rizoto s vepřovým masem. Chutné, snadné a hotové do pár minut.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.