Houbové rizoto můžete obohatit kuřecím nebo třeba i vepřovým masem. Záleží jen na vás a vašich chutích.
Ingredience
- 50g másla
- 80g uzené slaniny
- 1 cibule, nasekaná
- 250g čerstvých či sušených hub
- 300g rýže arborio
- 150ml suchého bílého vína
- 1l kuřecího vývaru
- 140g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- 50g strouhaného parmezánu, plus navíc k podávání
- nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Na velké pánvi zahřejte máslo. Orestujte cibulku a do zlatova a poté přihoďte nakrájenou slaninu.
- Přidejte houby a maso a restujte po dobu alespoň 5 minut, aby houby pustily chuť.
- Vmíchejte rýži a restujte ji alespoň 2 minuty, dokud nezmění barvu.
- Nalijte víno a přiveďte k varu. Poté přilijte kuřecí vývar po jedné naběračce, vždy ji přiveďte k varu a pokračujte s dalšími.
- Trvat by to mělo cca 20 minut, dokud rýže nenasákne veškerou tekutinu.
- Textura by měla být krémová, proto v případě potřeby přidejte více vývaru.
- Nakonec vmíchejte parmezán s petrželkou a nechte 5 minut odpočívat. Dochuťte solí či pepřem a podávejte.