Zeleninové risotto s houbami

Zeleninové risotto s houbami
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 5

Naše známé klasické rizoto navíc s houbami je opravdu jednoduché a rychlé. Inspirujte se a uvařte si zdravé a navíc chutné rizoto.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cuketa nakrájená na 2 cm kousky
  • 1 l kuřecího/zeleninového vývaru (či bujón)
  • 50g másla
  • 1 cibule, nasekaná najemno
  • 125g čerstvých hub či žampionů
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 300g rýže arborio
  • 100g mraženého hrášku
  • 50g sladké kukuřice
  • 1 menší mrkev, nakrájená na kostičky
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný sýr na posypání

Postup

  • Ve velké pánvi či v hrnci zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli, nakrájené a očištěné houby a česnek. Za stálého míchání restujte 3-4 minuty, dokud cibulka nezměkne.
  • Přidejte rýži a krátce orestujte, dokud nezesklovatí. Poté snižte teplotu, přilijte vývar po jedné naběračce.
  • Přidejte nakrájenou cuketu, kukuřici, hrášek a mrkev a nechte dusit cca 25 minut, dokud rýže nevstřebá veškerou tekutinu a zelenina nebude měkká.
  • V případě potřeby přidejte více vývaru. Dochuťte solí či pepřem.
  • Nakonec vmíchejte máslo, nechte chvíli, ať se máslo rozpustí, promíchejte a podávejte posypané jakýmkoliv tvrdým sýrem.
Vegetariánská rýže se zeleninou, houbami a sýrem.
Zdroj: taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.