Naše známé klasické rizoto navíc s houbami je opravdu jednoduché a rychlé. Inspirujte se a uvařte si zdravé a navíc chutné rizoto.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cuketa nakrájená na 2 cm kousky
- 1 l kuřecího/zeleninového vývaru (či bujón)
- 50g másla
- 1 cibule, nasekaná najemno
- 125g čerstvých hub či žampionů
- 1 stroužek česneku, drcený
- 300g rýže arborio
- 100g mraženého hrášku
- 50g sladké kukuřice
- 1 menší mrkev, nakrájená na kostičky
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr na posypání
Postup
- Ve velké pánvi či v hrnci zahřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli, nakrájené a očištěné houby a česnek. Za stálého míchání restujte 3-4 minuty, dokud cibulka nezměkne.
- Přidejte rýži a krátce orestujte, dokud nezesklovatí. Poté snižte teplotu, přilijte vývar po jedné naběračce.
- Přidejte nakrájenou cuketu, kukuřici, hrášek a mrkev a nechte dusit cca 25 minut, dokud rýže nevstřebá veškerou tekutinu a zelenina nebude měkká.
- V případě potřeby přidejte více vývaru. Dochuťte solí či pepřem.
- Nakonec vmíchejte máslo, nechte chvíli, ať se máslo rozpustí, promíchejte a podávejte posypané jakýmkoliv tvrdým sýrem.