Toto tradiční jemné kuřecí rizoto si zamilujete už pro tu chuť a také pro jeho snadnou a rychlou přípravu.
Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 100ml bílého suchého vína
- 1 litr kuřecího vývaru (nebo použijte bujón)
- 250g kuřecího masa
- 200g mraženého hrášku
- 25g másla
- sůl
- pepř
- 75g parmezánu (nebo jiného tvrdého italského sýru)
- 250g rýže arborio
Postup
- Ve velkém hrnci zahřejte olej, restujte cibuli s česnekem po dobu 2-3 minut.
- Poté přidejte rýži a restujte za stálého míchání 30-40 sekund, aby se dobře obalila olejem.
- Přilijte polovinu vína, nechejte 30 sekund bublat a poté přilijte všechen vývar a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a duste odkryté po dobu 8-10 minut, dokud se rýže neuvaří a nemá krémový vzhled. (Můžete osolit podle vaší chuti)
- Vmíchejte zbývající polovinu vína, kuřecí maso, hrášek a nechte vařit další 4-5 minut. Stále přitom míchejte.
- Sejměte hrnec z ohně, vmíchejte máslo a sýr. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte navrchu posypané parmezánem.