Kuřecí rizoto na kari

Kuřecí rizoto na kari
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Rizoto lze připravit i na indický způsob. Recept je zcela jednoduchý a velmi rychlý na přípravu.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžíce mletého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce kari koření
  • 2 hrnky rýže Arborio
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 litr kuřecího vývaru (nebo použijte vodu s bujónem)
  • 400g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
  • špetka šafránu (podle chuti)
  • špetka mletého pepře
  • 1/3 hrnku smetany ke šlehání
  • čerstvá petrželka

Postup

  • Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a lžíci másla, přidejte cibuli, zázvor a česnek. Restujte 2 minuty, poté přidejte kuřecí maso.
  • Maso restujte dokud nebude ze všech stran bílé, poté jej zaprašte kari kořením a míchejte na mírném oleji po dobu 1 minuty.
  • Přidejte rýži a za stálého míchání smažte 3-4 minuty. Poté zalijte vývarem a nechte dusit, dokud se veškerá tekutina nevstřebá. V případě potřeby přilijte více vývaru, aby rýže byla krémová.
  • Osolte, opepřete a promíchejte. Zjemněte smetanou a zbývajícími 2 lžícemi másla. Chvilku ještě povařte, dokud se máslo nerozpustí.
  • Poté odstavte z ohně a nechte před podáváním ještě 5 minut stát.
  • Podávejte posypané čerstvou petrželkou.
Kari risotto s kuřetem a smetanou.
Zdroj: marieclaire.fr

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.