Rizoto lze připravit i na indický způsob. Recept je zcela jednoduchý a velmi rychlý na přípravu.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce másla
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 lžíce mletého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1-2 lžíce kari koření
- 2 hrnky rýže Arborio
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 litr kuřecího vývaru (nebo použijte vodu s bujónem)
- 400g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- špetka šafránu (podle chuti)
- špetka mletého pepře
- 1/3 hrnku smetany ke šlehání
- čerstvá petrželka
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a lžíci másla, přidejte cibuli, zázvor a česnek. Restujte 2 minuty, poté přidejte kuřecí maso.
- Maso restujte dokud nebude ze všech stran bílé, poté jej zaprašte kari kořením a míchejte na mírném oleji po dobu 1 minuty.
- Přidejte rýži a za stálého míchání smažte 3-4 minuty. Poté zalijte vývarem a nechte dusit, dokud se veškerá tekutina nevstřebá. V případě potřeby přilijte více vývaru, aby rýže byla krémová.
- Osolte, opepřete a promíchejte. Zjemněte smetanou a zbývajícími 2 lžícemi másla. Chvilku ještě povařte, dokud se máslo nerozpustí.
- Poté odstavte z ohně a nechte před podáváním ještě 5 minut stát.
- Podávejte posypané čerstvou petrželkou.