Zapékané brambory se žampiony

Zapékané brambory se žampiony
Příprava: 30 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 4

Brambory v kombinaci s žampiony, čedarem, mozarellou a smetanovou směsí, to vše zapečené v troubě, vytváří jednoduchou lahůdku, na které si pochutná celá rodina.

INGREDIENCE

  • 1 kg brambor, oloupaných a na plátky
  • 250 g žampiónů portobello
  • 1,5 šálku strouhané mozzarelly
  • 170 g strouhaného čedaru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1/3 šálku majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • lžička drceného tymiánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte tukem zapékací mísu.
  2. Ve větší míse smíchejte obě smetany, majonézu, drcený česnek, sůl a pepř.
  3. Brambory a houby nakrájejte na tenké plátky.
  4. Na dno zapékací mísy vlijte část smetanové směsi a na ni naskládejte polovinu brambor.
  5. Na brambory dejte polovinu hub, polovinu mozzarelly a čedaru.
  6. Osolte, opepřete a posypte tymiánem.
  7. Stejně poskládejte další vrstvu z druhé půlky ingrediencí.
  8. Celé pak zalijte smetanovou směsí.
  9. Pečte 60-70 minut, dokud brambory nezměknou.
  10. Jakmile jsou zapékané brambory se žampióny měkké, vytáhněte je z trouby.
  11. Při servírování je můžete posypat čerstvou petrželkou, pažitkou nebo natí z jarní cibulky.
Brambory z trouby se žampiony a sýrem posypané jarní cibulkou v zapékací míse.
www.willcookforsmiles.com

Pokud vám nevadí si trochu zahřešit, vyzkoušejte i naše recepty na smažené brambory.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.