Tento recept je krémový, s pořádným množstvím sýra a koření, které mu dodávají spoustu chuti. Doba přípravy je krátká a většinu práce odvede trouba.
INGREDIENCE
- 2 cukety
- 4-5 zlatých brambor Yukon
- 2 šálky silné smetany
- 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky pepře nebo podle chuti
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 a 2/3 šálku parmazánu
- nasekaná pažitka na ozdobu
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Pomocí ostrého nože nakrájejte cukety na kolečka.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka.
- Smíchejte smetanu se solí, pepřem, provensálským kořením, česnekem a cibulí a 1 šálkem parmazánu.
- Nakrájené cukety a brambory naaranžujte do pekáče o rozměrech 23 × 33 cm.
- Krémovou směs rovnoměrně nalijte do pekáče a přidejte zbývající parmezán.
- Pečte odkryté po dobu 35-40 minut, nebo dokud pokrm nebude nahoře krásně hnědý.
- Nakonec ozdobte petrželkou.