Brambory s kysaným zelím jsou příjemná klasika, která se nikdy neomrzí. Vyzkoušejte i náš recept, který si určitě oblíbíte.
INGREDIENCE
- 2 šálky šunky nakrájené na kostičky
- 1 střední cibule jemně nasekaná
- 3 lžíce másla nebo oleje
- 1 lžička papriky
- 1 kg vařených brambor na plátky
- 800 g kysaného zelí
- pepř
- sůl
- 2 vejce
- 4 lžíce mléka
- 2 šálky strouhaného sýra (čedar, ementál…)
POSTUP
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Osmažte na másle nebo oleji šunku s cibulkou.
- Cibulku smažte dokud nezesklovatí.
- Přidejte zelí a papriku a dobře promíchejte.
- Na dno zapékací mísy vyskládejte polovinu brambor.
- Osolte a opepřete.
- Na brambory navrstvěte směs šunky se zeleninou.
- Překryjte zbytkem brambor. Osolte a opepřete.
- Rozšlehejte vajíčka s mlékem a přelijte jimi brambory.
- Vše posypte strouhaným sýrem.
- Pečeme 25-30 minut.
- Před podáváním necháme brambory chvíli vychladit.