U této šunkové pomazánky máte možnost univerzálního využití. Je to super náplň do sendvičů, ale chutná i na rohlíku, housce, kaiserce nebo čerstvém chlebu.
Skvěle se hodí pro rychlé a snadné občerstvení, ať už chystáte předkrmy na svatební hostinu, pro oslavu narození miminka nebo jen pochoutku na posezení s rodinou či přáteli.
Ingredience:
- 600 g šunky
- 1 vejce natvrdo
- 1/2 cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 sterilovanou okurku
- 3/4 hrnku majonézy
- 1 lžíci dijonské hořčice
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Šunku rozkrájíme na stejně velké kostky.
- Vejce, cibuli, celer i okurku nakrájíme na kostičky.
- Všechny suroviny bez majonézy a hořčice dáme do nádoby mixéru a pulzním tlačítkem asi 15krát zapneme na střední stupeň.
- Sundáme nádobu, postavíme na stůl a přidáme hořčici s majonézou.
- Pečlivě zamícháme, aby vznikla hladká směs.
- Poté přendáme do mísy a dáme vychladit do lednice, ideálně do druhého dne.
- Poté servírujeme tak, jak nám bude nejvíce vyhovovat, například na čerstvé bagetě, chlebu nebo i na sušenkách.
- V chladničce vydrží až 4 dny. Pokud ji nespotřebujeme, můžeme si ji klidně zmrazit na později.