Hrníčkový perník

Hrníčkový perník
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 15

Když se sejde skořice, hřebíček, melasa a zázvor, vždycky z toho kouká něco hodně voňavého, nadýchaného a lahodného. Což platí také o této luxusní pochoutce.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1 hrnek strouhané cukety
  • 1 hrnek strouhané mrkve
  • 1/2 hrnku mandlového oleje
  • 1/2 hrnku melasy
  • 2 větší vejce
  • 1 a 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 polévková lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky nového koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek horké vody

Na dokončení:

  • cukr
  • čokoládová poleva
  • citronová poleva

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 175 – 180 stupňů a formu vymažeme mandlovým olejem.
  • Ve větší míse smícháme mouku, jedlou sodu, skořici, sůl, nové koření, hřebíček a zatím odložíme stranou.
  • Do jiné misky dáme mandlový olej, hnědý cukr, vejce, melasu, zázvor a našleháme.
  • Přimícháme mrkev s cuketou, a nakonec po částech vmícháme směs mouky střídavě s horkou vodou.
  • Jakmile získáme hladké těsto, nalijeme ho do připravené formy a pečeme, až dokud není špejle po vyzkoušení ve střední části čistá a těsto nelepí.
  • Hotový perník vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odstát, teprve potom vyjmeme z formy.
  • Můžeme jej pocukrovat, polít čokoládovou či citronovou polevou, nebo nechat tak jak je.
Mrkvovo-cuketový perník s mandlovým olejem a polevou.
Zdroj: https://www.olivethebest.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.