Špagety se již před mnoha lety staly běžnou součástí téměř každé domácnosti. Ostatně, když člověk neví co udělat k večeři, vždy je dobré využít tzv. rychlovku, která je hned hotová a chutná skvěle. No a právě tento druh těstovin je toho zářným příkladem.
Ingredience:
- 600 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 zelená paprika/kapie
- 1 balení cherry rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 g pasírovaných rajčat
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky sušené bazalky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Do většího hrnce dáme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek.
- Přihodíme mleté maso a necháme společně restovat až do zhnědnutí.
- Osolíme, opepříme a počkáme, až maso pustí tuk.
- Přidáme zelenou papriku na kostičky, nakrájená rajčata, protlak i pasírovaná rajčata.
- Ochutíme oreganem, bazalkou, případně ještě dosolíme a necháme po dobu 1 hodiny vařit.
- Občas a poté servírujeme. Kdo chce, může ještě na talíři ozdobit čerstvou petrželkou.