Boloňská směs

Boloňská směs

Pokud existuje populární recept na masovou omáčku ke špagetám, pak je to jednoznačně ta boloňská. Má svou specifickou chuť a každý si jí dělá svým způsobem po svém. Nám pro tentokrát zachutnal tento recept, tak se o něj rádi podělíme.

Ingredience:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 250 g pasírovaných rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 1 – 2 hrsti čerstvé petrželky
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 balení špaget
  • Parmazán na ozdobu (kdo nemá, dá prostě sýr co má aktuálně k dispozici)

Postup:

  • Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
  • Česnek očistíme a pokrájíme na stejně tenké plátky.
  • Petrželku opláchneme, nasekáme na kousky a zatím odložíme stranou.
  • Připravíme si větší pánev a vlijeme do ní olivový olej.
  • Zahřejeme ho na středním ohni, přihodíme cibuli a orestujeme dozlatova. To trvá zhruba 3 minuty.
  • Pak přidáme česnek a necháme ho 1 minutu smažit.
  • Vmícháme mleté hovězí maso a vaříme asi 8 – 10 minut. Důležité je, aby bylo maso zcela hotové a nebyl v něm ani kousek růžové barvy.
  • Zasypeme oreganem, osolíme, opepříme a přilijeme pasírovaná rajčata.
  • Důkladně promícháme a přidáme na půlky pokrájená rajčata.
  • Nakonec ještě přisypeme petržel a vše přivedeme k varu.
  • Podle chuti ještě dosolíme a na mírném ohni vaříme cca 15 – 20 minut.
  • Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme špagety.
  • Servírujeme zalité boloňskou omáčkou a posypané nastrouhaným sýrem.
Jednoduchá a rychlá boloňská na špagety.
Zdroj: https://www.errenskitchen.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.