Hovězí omáčka se smetanou

Hovězí omáčka se smetanou

Hovězí maso má svou nezaměnitelnou chuť a dají se z něj vykouzlit úžasné recepty. Jedním z nich je i tato smetanová omáčka s mletým hovězím masem, která je jako stvořená k těstovinám, ale hodí se klidně i ke knedlíku. Je jednoduchá, rychlá a velmi chutná. Budete se po ní olizovat nejen vy, ale i vaši přátelé.

Ingredience:

  • 1 balení těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 středně velká cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 1/2 lžičky provensálského koření
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 2 hrnky nastrouhaného čedaru

Postup:

  • Ve velkém hrnci nejdříve uvaříme vodu na těstoviny a ty připravíme přesně podle návodu. Poté je odložíme stranou.
  • Na plotnu dáme velkou pánev, rozehřejeme v ní olej a přidáme mleté hovězí maso.
  • Za stálého míchání restujeme zhruba 5 minut, aby maso pěkně zhnědlo.
  • K masu přihodíme očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Vaříme asi 3 minuty, než zesklovatí, pak hned přihodíme nasekaný česnek a necháme restovat další minutu.
  • V hovězím vývaru rozmícháme italské koření s moukou a nalijeme do pánve.
  • Mícháme asi 1 minutu, poté přidáme rajčatový protlak.
  • Promícháme a na mírném ohni vaříme ještě dalších 10 minut.
  • Nakonec vmícháme uvařené těstoviny, přisypeme nastrouhaný sýr a vše zalijeme smetanou.
  • Velmi důkladně zamícháme a necháme cca 2 minuty jen tak probublat.
  • Nezapomínáme stále míchat.
  • Dochutíme solí i pepřem a ihned podáváme.
Smetanovo-sýrová směs s hovězím masem.
Zdroj: https://damndelicious.net/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.