Jestli milujete klasické maďarské guláše, pak je tato receptura ideální právě pro vás. Dokonale chutný, správně ostrý a velmi lahodný, přesně takový je tento guláš, ke kterému se budete rádi vracet. Ostatně jako příloha se podává čerstvý křupavý chléb a věřte, že to je ta nejlepší možná kombinace chutí.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 450 g libového mletého hovězího masa
- 200 g těstovin (kolínka, vřetena, penne)
- 1 kg loupaných rajčat
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 polévková lžíce chilli v prášku
- 1 středně velkou cibuli
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Mletý černý pepř
Postup:
- Do hrnce dáme olivový olej, zahřejeme na středním ohni a přidáme mleté hovězí.
- Restujeme, až dokud maso nezíská hnědou barvu a nepustí šťávu.
- Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli a propasírovaný česnek.
- Necháme zesklovatět, přihodíme nasekaná loupaná rajčata, osolíme a opepříme.
- Zasypeme mletou paprikou, chilli a přilijeme trochu vody.
- Necháme vařit asi 20 minut.
- Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a důkladně promícháme.
- Jakmile se těstoviny prohřejí, můžeme servírovat.
Tip: Pokud by někdo chtěl mít guláš trochu vodovější, stačí přilít vodu a zahustit trochou mouky. Poté dát těstoviny místo do směsi jen do misky a zalít gulášem.