Mletý hovězí guláš

Mletý hovězí guláš

Jestli milujete klasické maďarské guláše, pak je tato receptura ideální právě pro vás. Dokonale chutný, správně ostrý a velmi lahodný, přesně takový je tento guláš, ke kterému se budete rádi vracet. Ostatně jako příloha se podává čerstvý křupavý chléb a věřte, že to je ta nejlepší možná kombinace chutí.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 450 g libového mletého hovězího masa
  • 200 g těstovin (kolínka, vřetena, penne)
  • 1 kg loupaných rajčat
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 polévková lžíce chilli v prášku
  • 1 středně velkou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Mletý černý pepř

Postup:

  • Do hrnce dáme olivový olej, zahřejeme na středním ohni a přidáme mleté hovězí.
  • Restujeme, až dokud maso nezíská hnědou barvu a nepustí šťávu.
  • Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli a propasírovaný česnek.
  • Necháme zesklovatět, přihodíme nasekaná loupaná rajčata, osolíme a opepříme.
  • Zasypeme mletou paprikou, chilli a přilijeme trochu vody.
  • Necháme vařit asi 20 minut.
  • Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a důkladně promícháme.
  • Jakmile se těstoviny prohřejí, můžeme servírovat.

Tip: Pokud by někdo chtěl mít guláš trochu vodovější, stačí přilít vodu a zahustit trochou mouky. Poté dát těstoviny místo do směsi jen do misky a zalít gulášem.

Omáčka s mletým hovězím masem a těstovinami.
Zdroj: https://allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.