Výhodou tohoto lahodného receptu je kromě výborné chuti i to, že v jednom pekáči připravíte společně klobásu i přílohu.
Ingredience:
- 800 g vinné klobásy
- 800 g brambor
- 2 červené cibule
- 300 g cherry rajčat
- 1/2 šálku bílého vína
- větvičky rozmarýnu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Brambory umyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a cherry rajčátka na čtvrtky.
- Vinnou klobásu stočte do podoby šneka a zajistěte párátky.
- Do vymazané zapékací misky či pekáče vložte nejprve plátky brambor, které následně osolte, opepřete a posypejte rozmarýnem.
- Na povrch brambor položte svinuté vinné klobásy a dejte do trouby předehřáté na 180°C.
- Pečte přibližně 10 minut.
- Následně zapékací misku vyjměte a na vinnou klobásu rozložte červenou cibuli a cherry rajčata. Vše zalijte bílým vínem.
- Vložte zpátky do trouby a pečte ještě dalších 20 minut.
Máte rádi zapékané brambory? Připravte si je se žampiony, uzeninou, sýrem či brokolicí!