Zavinutá klobása na tymiánu

Zavinutá klobása na tymiánu

Velmi jednoduchý a rychlý recept, ve které se chuť masa skvěle snoubí s tymiánem a lahodnou omáčkou.

Ingredience:

  • 350 g vinné klobásy
  • 1 PL bílého vinného octa
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vinnou klobásu několikrát lehce propíchejte vidličkou nebo ostrým nožem, aby při pečení nepraskla.
  2. Do velké nepřilnavé pánve nalijte trochu olivového oleje, přidejte smotané a párátkem zajištěné klobásy a čerstvý tymián. Dochuťte pepřem a solí.
  3. Klobásy na mírném ohni opékejte 6 až 7 minut z obou stran. Během pečení je pravidelně otáčejte.
  4. Následně do pánve přidejte bílý vinný ocet.
  5. Nechte ocet 2 minuty redukovat na středně nízkém ohni a poté přilijte též suché bílé víno.
  6. Vařte dalších 7 až 8 minut, dokud se bílé víno částečně nezredukuje a nevytvoří zlatohnědou omáčku.

Takto připravenou klobásu servírujte s čerstvým pečivem pokapanou hnědou vinnou omáčkou a posypanou čerstvým tymiánem a pepřem.

Klobásové závitky na tymiánu
zdroj: junedarville.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.