Pivo je nejen velmi chutným nápojem, ale své využití má i při vaření. Masu či uzeninám dodá zajímavou chuť. Tento recept je toho skvělým důkazem!
Ingredience:
- 800 g vinné klobásy
- 400 ml vývaru
- 250 ml piva
- 1 cibule
- 1 PL mouky
- 2 PL másla
- sůl, pepř
Postup:
- Vinnou klobásu stočte do podoby spirály a pomocí párátek zajistěte, aby se nerozbalila.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Na pánvi rozpusťte máslo a zlehka na něm orestujte cibulku.
- Přidejte sůl, pepř, mouku, pivo a vývar.
- Za občasného míchání vařte, dokud se většina tekutiny nevyvaří a nevznikne omáčka.
- Následně vložte do pánve stočené vinné klobásy a v omáčce je zlehka z obou stran opečte.
Tento pokrm servírujte především s rozmanitými přílohami z brambor.