Kombinace klobásy a zelí je velmi oblíbená zejména v Rakousku a Německu. Vyzkoušejte ji i vy doma!
Ingredience:
- 500 g vinné klobásy
- 300 g kysaného zelí
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 PL sádla
- 1 čajová lžička vinného octa
- kmín
- sůl
Postup:
- Z vinné klobásy pomocí špejle či párátka vytvořte spirálu nebo ji můžete nakrájet na menší kousky a okraje zajistit párátkem.
- Následně na pánvi se sádlem klobásu z obou dvou stran zlehka orestujte.
- Klobásy z pánve vyjměte a do zbytku sádla dejte orestovat nakrájenou cibuli.
- Následně k cibuli přidejte kysané zelí, podlijte vodou a přidejte též prolisované stroužky česneku, sůl a vinný ocet.
- Vše důkladně promíchejte.
- Pánev přiklopte a zelí duste přibližně 10 minut.
- Poté na zelí vložte zpět vinné klobásy a vařte ještě dalších přibližně 20 minut.