Originální recept, jehož výhodu je, že během krátké doby máte v jednom hrnci či pánvi hotovou chutnou večeři či oběd.
Ingredience:
- 2 jitrnice (připravené některým z výše uvedených způsobů)
- 500 g brambor
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 1 jablko se žlutou slupkou, např. Golden Delicious
- 1 svazek čerstvého tymiánu
- 2 -3 PL oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Oloupané brambory nakrájejte na plátky, cibuli nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte dvě až tři polévkové lžíce oleje a na středním plamenu osmažte plátky brambor.
- Papriky umyjte, rozpulte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na jemné proužky.
- Omyté jablko rozčtvrťte, odstraňte jádřinec a též nakrájejte na plátky.
- Papriku, jablko a cibuli přidejte do pánve k bramborám a smažte dalších 6-8 minut.
- Následně do pánve přidejte i směs vytlačenou z jitrnic a vše důkladně promíchejte.
- Osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu.
- Za stálého míchání povařte ještě asi 5 minut.