Pohankové rizoto s kuřecím masem

Pohankové rizoto s kuřecím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 2

Pokrm z kuřecím masem, pestem a pohankou, který připravíte během 30 minut a nakrmíte jím celou rodinu. Rychle a chutně.

Ingredience

  • 280 g kuřecích prsou bez kůže
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 pórek, nakrájený
  • 1/3 hrnku sušených rajčat, nakrájených
  • 1 hrnek pohankových semínek
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1/3 hrnku bazalkového pesta
  • hrst čerstvé petrželky, nasekané
  • 1/3 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • pepř

Postup

  • Kuřecí maso osušte a nakrájejte na kostky.
  • V hrnci zahřejte olej, přidejte pórek a kuřecí maso. Opékejte, dokud nezačne maso lehce zlátnout až hnědnout.
  • Přidejte nakrájená sušená rajčata, pohanku a promíchejte.
  • Přilijte vývar, přiveďte k varu a poté snižte plamen na minimum.
  • Přikryjte hrnec a vařte po dobu 25 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá a pohanka nebude měkká.
  • Přisypte trochu strouhaného sýra, přidejte pesto, vše promíchejte a nakonec stáhněte z plotýnky.
  • Podávejte s nasekanou petrželkou a dochuťte černým pepřem.
Kuřecí rizoto s pohankou a pestem.
zdroj: healthymummy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.