Rubínově červené rizoto z červené řepy a jemným sýrem ricotta, který nenechá vaše chuťové pohárky bez chuti. Vyzkoušejte!
Ingredience
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 3 – 4 vařené řepy, oloupané, nakrájené na kostičky
- 1 menší cibule
- 3 – 4 stroužky česneku, jeden lisovaný
- 1 menší červená cibule, oloupaná, nakrájená na kostičky
- 75 ml červeného nebo bílého vína
- 1/4 lžičky kmínu
- 1 snítka čerstvého tymiánu nebo 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- 200 g pohanky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 – 3 lžíce ricotty nebo kozího tvarohu
- vlašské ořechy
- řeřicha
- semínka z granátového jablka
Postup
- Troubu rozehřejte na 190°C a opražte v ní cibuli, dokud nezměkne, přibližně 20 minut.
- Přidejte 3 stroužky česneku a pečte dalších 10 minut, dokud také nezměkne.
- Poté cibuli i česnek vyjměte z trouby a rozmixujte v mixéru na hladké pyré. Odložte stranou.
- Ohřejte vývar v kastrolu na středně vysokém ohni.
- V dalším hrnci rozpalte olej a přidejte nakrájenou červenou cibuli, restujte 2 minuty, nebo dokud není průsvitná.
- Přidejte pohanku a promíchejte.
- Přilijte víno a nechte za stálého míchání zredukovat téměř na malé množství.
- Přidejte červenou řepu, tymián, kmín a postupně přidávejte po naběračkách horký vývar. Často míchejte a nechte vždy pohanku nasát tekutinu.
- Ke konci přimíchejte cibulové česnekové pyré.
- Podávejte s ricottou navrch a posypané vlašskými ořechy, semínky z granátového jablka a řeřichou.