Hráškové pohankové rizoto

Hráškové pohankové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Rizoto ze zeleného hrášku a špenátu v lahodné kombinaci s kozím tvarohem. Zdravé a chutné, inspirujte se!

Ingredience

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 jarní cibulky, jemně nasekané
  • 3 stroužky česneku, drcené
  • 380 g syrové pohanky
  • 1 l horkého zeleninového vývaru
  • 250 ml vody
  • 420 g mraženého hrášku
  • 4 šálky baby špenátových listů
  • 1/2 šálku lístků máty
  • 1 čajová lžička jemně nastrouhané citronové kůry
  • 375 ml vody
  • 150 g měkkého kozího tvarohu
  • mořská sůl
  • popraskaný černý pepř

Postup

  • Na velké pánvi rozehřejte olej na středním ohni.
  • Přidejte nasekanou jarní cibulku a česnek, vařte 3 až 4 minuty.
  • Přisypejte pohanku a vařte za stálého míchání 2 až 3 minuty.
  • Zvyšte teplotu na maximum, přilijte vývar a vodu a za občasného míchání vařte 20 minut nebo do vstřebání.
  • Zatímco se pohanka vaří, vložte do mixéru hrášek, špenát, mátu, citronovou kůru a vodu a rozmixujte dohladka.
  • Do pánve přidejte hrachovou směs z mixéru, 100 g kozího tvarohu, sůl a pepř a za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty.
  • Hotové rizoto pak stáhněte z plotny a podávejte se zbývajícím kozím tvarohem.
Hrachové špenátové rizoto s kozím tvarohem.
zdroj: donnahay.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.