Snadný na přípravu a vydatný pokrm plný chutných hub s pórkem.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 450 g hub, očištěných a nakrájených na plátky
- sůl
- 2 póry, nakrájené na půlkruhy
- 1 velký stroužek česneku, lisovaný
- 1 šálek pohanky
- 1/2 šálku červeného vína
- 3 šálky ohřátého zeleninového vývaru
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- nasekaná petržel na ozdobu
Postup
- V hrnci na středním ohni rozehřejte 1 lžíci másla.
- Jakmile se rozpustí, přidejte houby a špetku soli a nechte vařit přibližně 10 minut, dokud houby nevypustím přebytečnou tekutinu a ta se neodpaří.
- Poté směs přendejte na vedlejší talíř.
- Do toho samého hrnce přidejte druhou lžíci másla.
- Jakmile se rozpustí, přidejte nakrájený pórek a za občasného míchání opékejte přibližně 10 minut.
- Do hrnce přidejte česnek a opékejte další 1 až 2, dokud nezačne česnek vonět.
- Poté přisypejte pohanku, přilijte víno, dokud se úplně nevstřebá.
- Následně zalijte asi 1/2 zeleninového vývaru a směs udržujte na mírném ohni.
- Obsah v hrnci by se měl začít vařit a pohanka by měla tekutinu pohlcovat. Po 5 minutách varu vyzkoušejte, jestli je pohanka na skus měkká. Pokud není, přilijte zbylý vývar dle potřeby.
- Je-li měkká, vypněte oheň, přidejte hotové houby, nastrouhaný parmezán a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Podávejte posypané petrželkou.