Toto ořechové cukroví patří mezi švýcarskou klasiku a určitě ho vyzkoušejte i vy! Poleva s kapkou třešňovice cukroví dodá nezaměnitelnou chuť.
Ingredience:
Na cukroví:
- 2 bílky
- špetka soli
- 225 g mletých vlašských ořechů
- 150 g mletých lískových ořechů
- 200 g moučkového cukru
Na polevu:
- 150 g moučkového cukru
- 1 a ½ lžíce vody
- 1 a ½ čajové lžičky třešňovice
- poloviny ořechů na ozdobu
Postup:
- Vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha.
- Přidejte do vaječných bílků mleté vlašské ořechy, mleté lískové ořechy a cukr a vše spolu promíchejte a vytvořte lepivé těsto.
- Těsto vyválejte mezi dvěma listy papíru na pečení, aby bylo silné asi 1 cm.
- Použijte vykrajovátko podle vašeho výběru (např. květinu, vánoční stromek, hvězdu) a vykrajujte cukroví.
- Jelikož je těsto dost vlhké a lepkavé, budete muset nejspíš použít špachtli, abyste cukroví dokázali zvednout.
- Cukroví položte na list papíru na pečení a nechte asi 6 hodin nebo přes noc schnout.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Pečte cukroví asi 10-12 minut, dokud není lehce hnědé.
- Nechte hotové cukroví vychladnout.
- Vytvořte polevu smícháním moučkového cukru, vody a třešňovice.
- Jemně ponořte jednu stranu cukroví do polevy a nechte přebytečnou polevu odkapat.
- Položte ledové cukroví na rošt a ozdobte polovinou ořechu.