Cukroví s ořechy

Cukroví s ořechy
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 30

Toto ořechové cukroví patří mezi švýcarskou klasiku a určitě ho vyzkoušejte i vy! Poleva s kapkou třešňovice cukroví dodá nezaměnitelnou chuť.

Ingredience:

Na cukroví:

  • 2 bílky
  • špetka soli
  • 225 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g mletých lískových ořechů
  • 200 g moučkového cukru

Na polevu:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 a ½ lžíce vody
  • 1 a ½ čajové lžičky třešňovice
  • poloviny ořechů na ozdobu

Postup:

  1. Vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha.
  2. Přidejte do vaječných bílků mleté ​​vlašské ořechy, mleté ​​lískové ořechy a cukr a vše spolu promíchejte a vytvořte lepivé těsto.
  3. Těsto vyválejte mezi dvěma listy papíru na pečení, aby bylo silné asi 1 cm.
  4. Použijte vykrajovátko podle vašeho výběru (např. květinu, vánoční stromek, hvězdu) a vykrajujte cukroví.
  5. Jelikož je těsto dost vlhké a lepkavé, budete muset nejspíš použít špachtli, abyste cukroví dokázali zvednout.
  6. Cukroví položte na list papíru na pečení a nechte asi 6 hodin nebo přes noc schnout.
  7. Předehřejte troubu na 180°C.
  8. Pečte cukroví asi 10-12 minut, dokud není lehce hnědé.
  9. Nechte hotové cukroví vychladnout.
  10. Vytvořte polevu smícháním moučkového cukru, vody a třešňovice.
  11. Jemně ponořte jednu stranu cukroví do polevy a nechte přebytečnou polevu odkapat.
  12. Položte ledové cukroví na rošt a ozdobte polovinou ořechu.
Vánoční cukroví z ořechů polité glazurou a ozdobené vlašským ořechem na roštu.
www.eatlittlebird.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.