Hovězí s omáčkou z červeného vína

Hovězí s omáčkou z červeného vína
Příprava: 10 minut Vaření: 200 minut Počet porcí: 9

Maso v tomto pokrmu z jedné nádoby je jemné a šťavnaté a je doplněno o lahodnou zeleninu. Nezapomeňte podávat s bochníkem křupavého chleba, který do sebe nasákne bohatou omáčku.

Ingredience

  • 1,8 kg hovězího zadního, nakrájeného na 5 cm kousky
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku rajčatového protlaku
  • 2 šálky suchého červeného vína, jako je Pinot Noir nebo Syrah
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 střední cibule, pokrájená na čtvrtky
  • 2 bobkové listy
  • 4 větvičky tymiánu
  • 10 středních mrkví oloupaných a nakrájených na 7 – 8 cm kousky
  • 700 g baby brambor, rozpůlených

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Maso dochuťte solí a pepřem, vložte do velké mísy a promíchejte s moukou.
  3. Zahřejte olej ve velkém hrnci se šírokým dnem a těsně přiléhající pokličkou na středně vysokém plameni.
  4. Maso restujte po dávkách, dokud není dobře opečené ze všech stran, 6 až 8 minut, a hotové kousky přendejte na talíř.
  5. Šťávu z masa dejte také stranou.
  6. Přidejte rajčatový protlak, víno, vývar, cibuli, bobkový list, tymián a 2 mrkve a přiveďte k varu.
  7. Vraťte maso a šťávu zpět do hrnce (maso by mělo být sotva ponořeno v tekutině), přikryjte a dejte do trouby.
  8. Pečte 2 hodiny.
  9. Pomocí kleští všechnu zeleninu vyjměte a vyhoďte.
  10. Přidejte brambory a zbývajících 8 mrkví do hrnce, zakryjte a vraťte do trouby.
  11. Pečte, dokud maso a zelenina nebudou velmi jemné, asi o 1 hodinu déle.
Hovězí kousky s bramborami a zeleninou v omáčce z červeného vína v misce se lžící a bramborami položenými vedle.
www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.