Připravte si květákový mozeček s lahodnou slaninkou. Nic tím nezkazíte, ba naopak, posunete tento pokrm o level výš.
Ingredience
- 800g květáku
- 200g slaniny
- 1 svazek jarní cibulky
- 50g másla
- 4-5ks vajec
- 1 lžíce nasekané petrželky nebo libečku
- kmín, sůl, pepř (dle chuti)
Postup
- Do hrnce dejte pařák, přidejte vodu a přiveďte k varu.
- Květák rozdělte na růžičky, očistěte, dejte na pařák, přikryjte pokličkou a vařte asi 5 minut.
- Poté květák nakrájejte na ještě drobnější kousky.
- Jarní cibulku očistěte. Bílou část nakrájejte nadrobno a zelenou na hrubé kousky.
- Slaninu nakrájejte na tenké proužky, dejte do pánve s rozehřátým máslem a smažte do růžova.
- Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku i část zelené nati, drcený kmín a chvilku restujte.
- Poté přidejte květák, rozklepnutá vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání uvařte vejce.
- Nakonec přidejte zbytek nakrájené cibulové nati, libeček či petrželku a případně dochuťte.
- Promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem nebo s bramborami.
Vyzkoušejte naše recepty na obalovaný květák! Další klasika české kuchyně, kterou připravíte na pánvi i v troubě.